Polityka prywatnosci

§1 INFORMACJA HANDLOWA (NEWSLETTER)

  1. Użytkownik może wyrazić zgodę na otrzymywanie od Sprzedającego informacji handlowych drogą elektroniczną, poprzez zaznaczenie odpowiedniej opcji w trakcie realizacji zamówienia przez Internet lub w terminie późniejszym na stronie www.museumworldofillusion.com oraz www.swiatiluzji.pl.
  2. W przypadku wyrażenia takiej zgody, Użytkownik otrzymywać będzie na podany przez siebie adres poczty elektronicznej biuletyn informacyjny (Newsletter) Sprzedającego.
  3. Administratorem danych osobowych, w rozumieniu Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE („RODO”) jest Muzeum Świat Iluzji spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie, przy Rynek Starego Miasta 21 (00-272) wykonująca swoją działalność przy ul. Rynek Starego Miasta 19/21 (00-272 Warszawa, wpisana do rejestru WA.XIII NS-REJ.KRS/62924/17/361, REGON: 366932467, NIP: 1132936609 w celu wysyłania Newslettera.
  4. Użytkownik ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Użytkownik może w dowolnym momencie zrezygnować z prenumeraty samodzielnie poprzez wysłanie emaila informującego o rezygnacji z Newslettera na adres contact@musuemworldofillusion.com.

§2 DANE OSOBOWE

  1. Administratorem danych osobowych, w rozumieniu Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE („RODO”) jest Muzeum Świat Iluzji spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie, przy Rynek Starego Miasta 21 (00-272) wykonująca swoją działalność przy ul. Rynek Starego Miasta 19/21 (00-272 Warszawa, wpisana do rejestru WA.XIII NS-REJ.KRS/62924/17/361, REGON: 366932467, NIP: 1132936609.
  2. Dane osobowe będą przetwarzane w celach i w zakresie związanym z korzystaniem przez użytkownika ze Strony, w tym zamówienia Biletu lub przygotowania i realizacji sprzedaży Biletu lub Produktów.
  3. Podanie danych osobowych przez Użytkownika ma charakter dobrowolny, lecz jest niezbędne do rezerwacji i zakupu Biletu. Użytkownikom udostępniającym dane osobowe przysługuje prawo dostępu do takich danych, ich poprawiania oraz żądania usunięcia.
  4. Administrator zapewnia korzystającemu z Serwisu następujące formy kontaktu:
    1. e-mail: contact@museumworldofillusion.com;
    2. pisemnie na adres: Muzeum Świat Iluzji spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą przy ul. Rynek Starego Miasta 19/21, 00-272 Warszawa.
  5. Dane osobowe Użytkownika są zabezpieczone przez Administratora zgodnie z obowiązującymi przepisami, z zachowaniem najwyższej staranności.
  6. Dane osobowe korzystającego z serwisu przetwarzane są w celu realizacji zakupu biletu za pomocą Serwisu oraz w celu zapewnienia najwyższej jakości usług i optymalizacji korzystania z Serwisu.
  7. Korzystający może dobrowolnie wyrazić zgodę na przetwarzanie danych osobowych w celach marketingowych.
  8. W celach statystycznych oraz w celu zapewnienia jak najwyższej jakości usług Serwis korzysta z informacji zapisywanych przez serwer na urządzeniu końcowym korzystającego, które następnie są odczytywane przy każdorazowym połączeniu się przeglądarki internetowej (tzw. cookies) oraz ze skryptów śledzących, w celu analizy i prowadzenia statystyk dotyczących odwiedzin Serwisu. Użytkownik może w dowolnym momencie zmienić ustawienia przeglądarki, by nie akceptowała takich plików lub informowała o ich przesyłaniu. Należy jednak pamiętać, iż nieakceptowanie plików cookies może spowodować utrudnienia w korzystaniu ze Strony.
  9. Dane osobowe mogą być przekazane przez Administratora innym podmiotom, między innymi operatorom płatności, jedynie w celu realizacji zawartej umowy.
  10. Administrator może być zobligowany do przekazania danych osobowych zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami.
  11. Dane osobowe mogą być przechowywane przez okres 5 lat.
  12. Użytkownik ma prawo wglądu do własnych danych osobowych, do ich poprawiania oraz wniesienia żądania o zaprzestanie ich wykorzystywania, a także usunięcia z bazy danych, bądź wniesienia sprzeciwu co do ich przetwarzania. W przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych w celach marketingowych, Użytkownik może w każdym momencie wycofać wyrażoną zgodę. Użytkownik może cofnąć wyrażoną zgodę w formie wiadomości email na adres contact@museumworldofillusion.com.
  13. W związku z przetwarzaniem danych osobowych Użytkownikowi przysługuje prawo do wniesienia skargi do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych.

§3 POLITYKA PRYWATNOŚCI

  1. Strona internetowa www.museumworldofillusion.com oraz www.swiatiluzji.pl oraz wszystkie jej podstrony korzystają z plików cookies wyłącznie w celach statystycznych i marketingowych.
  2. Poprzez zmianę ustawień oprogramowania wykorzystywanego do przeglądania strony internetowej www.museumworldofillusion.com oraz www.swiatiluzji.pl i jej podstron, istnieje możliwość określenia warunków przechowywania oraz warunków uzyskiwania dostępu do plików cookies wykorzystywanych przez tę stronę i jej podstrony, w szczególności możliwość całkowitego wyłączenia ich obsługi.
  3. Brak zmiany ustawień oprogramowania wykorzystywanego do przeglądania strony internetowej www.museumworldofillusion.com oraz www.swiatiluzji.pl i jej podstron, stanowi w myśl art. 173 ust. 2 Ustawy prawo telekomunikacyjne wyrażenie zgody na korzystanie przez tę stronę i jej podstron z plików cookies w celach wyżej określonych.